Lange celstraffen geëist tegen Tilburgs stel om brute roofmoord

Gepubliceerd op 29 september 2015 om 09:56

Het Belgische Openbaar Ministerie heeft lange celstraffen geëist tegen een stel uit Tilburg dat in 2011 een makelaar op brute wijze zou hebben vermoord en beroofd.

Manuel van V. (29) hoorde levenslang tegen zich eisen en Tessa van D. (27) 28 jaar cel. De twee werden afgelopen vrijdag schuldig verklaard door de jury van het assisenhof in Antwerpen.

Het duo zou ongeveer vier jaar geleden een Belgische makelaar (38) om het leven hebben gebracht tijdens een afspraak om een woning te bekijken. Zij zouden de man vijftig keer hebben gestoken met een mes en ervandoor zijn gegaan met zijn Rolexhorloge en Range Rover.

Volgens Belgische media bepaalt de jury van het assisenhof, ook wel volksrechtbank genoemd, vanmiddag de definitieve straf. De juryleden kunnen besluiten dat Manuel van V. en Tessa van D. de rest van hun leven worden opgesloten.

Afpersen

Manuel van V. werd, samen met zijn vriend Marc van D. (27), afgelopen vrijdag ook schuldig bevonden aan het afpersen van de ouders van het slachtoffer.

Na de roofmoord zouden zij 25.000 euro hebben geëist van de ouders van de makelaar, zogenaamd in ruil voor de vrijlating van hun zoon. Omdat de ouders dat geld niet in huis hadden, zouden de twee mannen hen hebben beroofd van al hun kostbare bezittingen.

Marc van D. riskeert een celstraf van maximaal dertig jaar.

http://nos.nl/© AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.