Moureaux over radicalisering Abdeslam: "Het is de schuld van de gevangenis"

Gepubliceerd op 20 maart 2016 om 15:23

Maher on radicalisation Abdeslam: "it is the fault of the prison"

Cd-_v9SWwAALenK.jpg

Het vingergewijs in het radicaliseringsvraagstuk is opnieuw begonnen. Volgens oud-burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux (PS) is Salah Abdeslam niet geradicaliseerd in Molenbeek. "Hij is geradicaliseerd in de gevangenis", klinkt het op de Waalse zender RTL.

PS'er Philippe Moureaux was twintig jaar lang (1992-2012) burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek. Heel wat analisten vinden dat hij tekortschoot in het inperken van de radicalisering van moslimjongeren in zijn gemeente. Moureaux wijst zelf met de vinger naar anderen. Hij liet niet lang na de aanslagen in Parijs ook verstaan dat "er nooit dergelijke gebeurtenissen waren" toen hij aan de macht was in Molenbeek.  

Bij de voorstelling van zijn boek 'La vérité sur Molenbeek' (De waarheid over Molenbeek) vertelde Moureaux dat Salah Abdeslam net als zijn broer Brahim behoorde tot een categorie 'kleine boefjes' of 'losers' die zich hebben laten meeslepen in de marginaliteit die leidde naar diefstallen en drughandel.

In 2010 liep Salah Abdeslam een veroordeling op voor criminele feiten die hij samen met Abdelhamid Abaaoud pleegde. Het duo vloog de cel in, maar Abdeslam werd na een maand weer vrijgelaten. Volgens Moureaux is de gevangenis de plaats waar Salah zijn radicale ideeën heeft gehaald.

 

http://www.hln.be/ Bron: RTL Foto: RTL INFO

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.