Fear for safety MPs by asylum debate

Gepubliceerd op 8 oktober 2015 om 14:56

Er wordt gevreesd voor de veiligheid van Tweede Kamerleden door de discussie rond de vluchtelingen. De afdeling beveiliging van de Kamer waarschuwt daarvoor in een e-mail naar de fracties, die in handen is van het AD.

Vrees voor veiligheid Kamerleden door asieldebat

De partijen wordt dringend geadviseerd om beveiligers te waarschuwen als ze naar bijeenkomsten gaan over het asielvraagstuk. De beveiliging ziet dit als een 'verhoogd risicomoment'. ,,Het is voorstelbaar dat tegenstanders, maar ook voorstanders van het debat op bijeenkomsten over het vluchtelingendossier Tweede Kamerleden kunnen confronteren met hun ongenoegen,'' schrijft de beveiligingsafdeling van de Tweede Kamer. 

,,Ik verzoek u derhalve om alert te zijn op bijeenkomsten over dit onderwerp waarbij Tweede Kamerleden van uw fractie aanwezig zijn.'' In de e-mail wordt ook verwezen naar het incident met staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD, Asiel) in het Drentse Oranje. ,,Bijeenkomsten over dit onderwerp zoals afgelopen dinsdagavond in Oranje kunnen onrustig verlopen waarbij emoties plaatselijk soms hoog oplopen.  De hoge instroom van asielzoekers in Nederland houdt de gemoederen bezig. 

Onrust
Vooralsnog is er geen sprake van grote maatschappelijke onrust in Nederland over de instroom van asielzoekers. Wel zijn de laatste tijd op verschillende plaatsen in Nederland uitingen van verzet tegen de opvang van de grote stroom asielzoekers waarneembaar.'' 

Het maatschappelijk debat over de vluchtelingen wordt steeds meer verhit. Een aantal gemeenteraadsvergaderingen moest om die reden onderbroken worden uit angst voor ongeregeldheden.

Door: Tobias den Hartog ad.nl/ © anp.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.