Voorbeeld HTML

Arnhemmer verwijdert account na ophef over anti-Wilders Tweet

Arnhemmer Mark van Zon heeft zijn account van Twitter verwijderd na alle commotie die vrijdag ontstond over een Tweet waarin hij stelde: 'Misschien moeten we de hele aanhang van Wilders uitroeien om onze naoorlogse vrijheid terug te krijgen en zonder angst te kunnen leven'. De boodschap werd direct duizenden keren gedeeld.

Lees meer »

Verdachte van witwassen crimineel geld op vrije voeten

De 64-jarige vrouw die woensdag is aangehouden en verdacht wordt van het witwassen van crimineel geld via een autohandel, is gistermiddag weer vrijgelaten. De vrouw blijft wel verdachte in de zaak, die verder onderzocht wordt onder leiding van het Functioneel Parket.

Lees meer »

Advocaat vraagt BuZa crimineel Hamza B. te helpen

Advocaat Gabriël Meijers van de in Marokko gedetineerde Amsterdamse crimineel Hamza B. (29) vraagt het ministerie van Buitenlandse Zaken te bemiddelen om te voorkomen dat B. in Marokko alsnog vervolgd wordt voor de aanslag op zijn ex-zwager in 2007. Dat terwijl die zaak in Nederland geseponeerd is.

Lees meer »

Deel overgehouden geld aan zorg onttrokken

De gemeente Amersfoort heeft vorig jaar 5 miljoen euro overgehouden op haar budget voor de zorg. Een deel daarvan is naar de pot algemene reserve overgeheveld, ondanks de afspraak dat een overschot beschikbaar zou blijven voor zaken als dagbesteding en huishoudelijke ondersteuning.

Lees meer »

Raadslid stelt 'mattie' Bolsius vragen in straattaal

FAKA MATTIE: 'Faka mattie, ewa kiffesh dan alles chill?' Het citaat komt niet uit een Whatsappgesprek tussen twee jongeren die elkaar vragen hoe de dag verloopt, maar uit schriftelijke vragen die Amersfoorts PvdA-raadslid Youssef El-Messaoudi vandaag aan burgemeester Bolsius heeft gesteld. Deze zijn niet in politiek jargon, maar in straattaal verwoord.

Lees meer »