Effect van slimme energiemeter kleiner dan verwacht

De energiebesparing door huishoudens met een slimme meter blijft achter bij de verwachting. Terwijl er werd gerekend op een besparing van 3,5 procent, blijft die steken op minder dan 1 procent, blijkt uit een studie die het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) vandaag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

ACM: betaal rekening incassobureau niet zomaar

Toezichthouder ACM roept Nederlanders op om vorderingen van incassobureaus voortaan eerst uitgebreid te checken en dan pas te betalen. De oproep maakt onderdeel uit van een nieuwe voorlichtingscampagne tegen oneerlijke praktijken in de incassobranche

Lees meer »

Beveiligen van onbewaakte spoorwegovergang is zo eenvoudig niet

Na het zware treinongeval bij het Groningse Winsum deze week met meerdere gewonden werd opnieuw de prangende vraag gesteld waarom er nog potentieel gevaarlijke onbewaakte spoorwegovergangen bestaan in Nederland. Hoe moeilijk kan het zijn om een voortrazende trein af te schermen van het overige verkeer?

Lees meer »

Nieuw onderzoek naar luchtsteun bij val Srebrenica

Het instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies (NIOD) maakt vanmiddag om half vier de resultaten bekend van nieuw onderzoek naar de val van Srebrenica. Onderzocht is onder meer of Nederland op de hoogte was dat er geen luchtsteun meer gegeven zou worden.

Lees meer »

Verdachte Posbankmoord legt bekentenis af

De Boekelse verdachte van de Posbankmoord, Frank S. heeft de politie verteld dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Alex Wiegmink. Zijn advocaat Annette Layendecker bevestigt dat hij een volledige bekentenis heeft afgelegd.

Lees meer »