Hague coldcaseteam digs resemble in Thailand

Gepubliceerd op 1 juni 2016 om 14:47

Thailand on Monday in the coldcaseteam of the Hague police unearthed the body of Rose, a Malaysian woman who in 2008 death is found in a cesspool next to her house.

Het is voor het eerst dat in dit land een lichaam opgegraven wordt voor forensisch onderzoek, en nog wel door een Haags rechercheteam. Het vermoeden bestaat dat ze is vermoord.  

Benthuizen
Dat juist de Haagse politie bij de zaak betrokken is geraakt, komt door de echtgenoot van Rose. Deze Bert den D. woont in de Haagse regio, in Benthuizen. Van meet af aan is er een vermoeden dat hij meer weet over de dood van zijn vrouw, maar omdat hij voor zij gevonden werd naar Nederland vertrok, -Rose was meer dan een jaar vermist - visten de Thaise autoriteiten achter het net.  

In 2012 maakte Peter R. de Vries een reportage over de vrouw. Achter de schermen is hij zich blijven inzetten voor de zaak. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat de Thaise autoriteiten een officieel verzoek om hulp aan Nederland hebben gedaan.  

Een forensisch antropoloog heeft de overblijfselen van Rose onderzocht. De resultaten daarvan worden later bekend. Het politieteam hoort op dit moment in Thailand bekenden van het paar en bezoekt het huis .

Door Redactie AD Foto: Privéfoto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.