Erdogan woest om rouwdienst Ali

Gepubliceerd op 10 juni 2016 om 20:32

LOUISVILLE - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft woest de rouwdienst van bokslegende Muhammad Ali aan zich voorbij laten gaan.

 


De Turkse president Recep Tayyip Erdogan in het omstreden gewaad.

Erdogan was speciaal voor de rouwdienst naar Louisville gevlogen, maar toen hij van de familie van Ali geen toestemming kreeg om uit de Koran te lezen tijdens de dienst, ontstak de Turkse president in woede.

Erdogan was afgelopen donderdag bij een gebedsdienst voor Ali en hij was ook, net als andere internationale politieke leiders, uitgenodigd voor de rouwdienst. Volgens de Turkse nieuwsdienst Dogan, die zich baseert op bronnen rond Erdogan, ontstak de politieke leider in woede toen de organisators van de rouwdienst lieten weten dat Erdogan geen gewaad van de Kaaba mocht dragen (met beeltenis van de beroemde moskee van Istanbul) tijdens de rouwdienst van Ali.

Voorlezen uit Koran geweigerd

Daarnaast hadden Erdogan en de Mehmet Gormez, een soennitische voorganger, een verzoek ingediend om te lezen uit de Koran. Dat verzoek werd geweigerd. Ook kregen beveiligers van Erdogan het aan de stok met geheimagenten van US Secret Service.

Tijdens zijn bezoek aan Louisville was Erdogan vol lof over Ali. Hij noemde hem onder meer „de eerste vechter voor de Moslims. Niet alleen in de ring, maar in het algemeen. Naast zijn sportsuccessen schuwde hij niet om zijn stem buiten de ring te laten horen. Hij werd de stem van de onderdrukten en slachtoffers onder de moslims waar ook ter wereld.”

Aanslag Istanbul

Erdogan was in eigen land in opspraak, aangezien op de dag van vertrek elf mensen omkwamen tijdens een bomaanslag in Istanbul. De aanslag werd opgeëist door Koerdische militanten.

Door redactie Telegraaf: Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.