Ajax ontmoet met PSV zijn angstgegner

Gepubliceerd op 4 oktober 2015 om 12:33

In de aanloop naar de achtste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Ajax en PSV tegenover elkaar (aftrap 14.30 uur).

Ajax ontmoet met PSV zijn angstgegner

● Ajax speelt voor de zestigste keer een thuisduel met PSV in de Eredivisie; de Amsterdammers wonnen 31 ontmoetingen (G8, V20).

● Ajax verloor 49 keer van PSV in de Eredivisie, vaker dan van elk ander team.

● Ajax incasseerde meer Eredivisie-goals door toedoen van PSV dan door elk ander team (200), terwijl de Amsterdammers juist de ploeg zijn die het vaakst tegen de Eindhovenaren wisten te scoren (197).

● PSV pakte 33 punten in Eredivisie-duels met Ajax in de Amsterdam Arena, minstens achttien meer dan elk ander elftal.

● Ajax heeft in de Eredivisie zeven thuiswedstrijden op rij geen tegendoelpunt geïncasseerd, een evenaring van het clubrecord dat werd neergezet in 1987 en geëvenaard in 1997.

● Ajax speelde negen van de laatste twaalf Eredivisie-duels in de maand oktober gelijk (W3).

● Geen verdediger maakte dit seizoen meer tackles dan Kenny Tete (foto onder, 27, gelijk met Pelé van Anholt).

● Ajax is dit seizoen de ploeg met de minste schoten op doel tegen (12), maar ontmoet met PSV het elftal dat het vaakst op doel schoot (54).

● PSV wordt de eerste ploeg die zijn 1000ste uitwedstrijd in de Eredivisie speelt; Ajax en Feyenoord staan na vandaag op 999.

● Jürgen Locadia (128 minuten) heeft gemiddeld slechts één minuut meer nodig voor een competitiegoal voor PSV dan Luuk de Jong (127).

Bron: Opta Sports

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.