'De Boer zal wel weer z'n redenen hebben, maar ik begrijp daar niets van'

Gepubliceerd op 9 november 2015 om 11:52

Strijd was er genoeg, goed voetbal wat minder. Jan Everse keek zondag naar een Klassieker waarin Feyenoord een kans onbenut liet om op de ranglijst op gelijke hoogte met Ajax te komen.

'De Boer zal wel weer z'n redenen hebben, maar ik begrijp daar niets van'

Heb je de wedstrijd in het stadion gezien Jan? 
"Nou, Voetbal Inside kwam opnames maken. Die wilden kijken hoe ik dan een wedstrijd beleef. Dus ik ben lekker thuis gaan kijken. Dan kan je lekker op de bank zitten en heb je geen gezeik aan je kop. De vrouw was ook de deur uit. En thuis zie je dat zo'n bal een centimeter of vijftien over de lijn is. Dat was echt ongelofelijk. Dat zijn wel blunders. Als je dat niet ziet…"

Ben je van meer dingen geschrokken?
"Nou, van Ajax in de eerste helft. Ze kwamen niet aan de bal. Feyenoord was nu ook voetballend beter. Dat verraste me. Ik vond Ajax écht dramatisch. Ik begrijp ook helemaal niks van de opstelling, met Klaassen in de spits. Waarom speel je niet gewoon met Milik? Zo'n jongen krijgt nul vertrouwen, want praktisch iedereen heeft al in de spits gestaan. De Boer zal wel weer z'n redenen hebben, maar ik was nooit zo begonnen."

Feyenoord wel goed?
"Ik had het idee dat Feyenoord er af en toe helemaal doorheen zat. Karsdorp bijvoorbeeld. Die stond na negentien minuten te hijgen als een paard. Dat zie ik wel vaker bij hem, hij zit vaker helemaal kapot. Kuyt gaat altijd lekker naar binnen, die loopt niet meer zo veel, en dan moet Karsdorp eroverheen. Feyenoord speelde eigenlijk ook met tien man, want Kramer deed gewoon niet mee. Hij was voor mij de grootste teleurstelling bij Feyenoord."

Kazim deed het daarna niet veel beter…
"Die kans was echt ongelofelijk. Hij raakt die bal echt he-le-maal verkeerd. Eigenlijk raakte hij die bal zoals 'ie de meeste ballen raakt... Als je 'm gewoon over de grond schuift, is het een doelpunt. Nee, het was geen goede Klassieker. Maar die heb ik al tien, vijftien jaar niet meer gezien hoor. Maar als er één ploeg had kunnen winnen, was het Feyenoord."

Wat vond je van Bas Nijhuis?
"Hij liet wel erg veel toe, want hij had El Ahmadi gewoon rood moeten geven. Ik dacht op een gegeven moment: Bas, je moet nou een keer gaan fluiten. Het ging op het WK rugby lijken. Als je zoveel toestaat, fluit je op een gegeven moment helemaal niet meer. Hij overdreef het."

© voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.