"Ik ga onze prestaties in Europa niet vergelijken, want dat is gewoon niet goed"

Gepubliceerd op 5 december 2015 om 14:12

Ajax is uitstekend aan het seizoen begonnen. De Amsterdammers behaalden in veertien wedstrijden al 35 punten en gaan daarmee fier aan kop in de Eredivisie. Het is voor Frank de Boer zelfs zijn beste seizoensstart als trainer van Ajax.

large_0a458957c3030aaec2f37255d00ff3796c9490fc.jpgToch lopen ze in de Amsterdam ArenA niet de polonaise. De vroegtijdige uitschakeling in de voorrondes van de Champions League en de matige prestaties in de Europa League dreunen nog altijd na. "Dat komt als een boemerang terug. Ik ga onze prestaties in Europa niet vergoelijken, want dat is gewoon niet goed. Maar in de Eredivisie liggen we op schema'', zo vertelt aanvoerder Davy Klaassen in het Algemeen Dagblad.

Opvallend dit jaar is het lage aantal tegendoelpunten: Ajax kreeg dit seizoen pas zeven doelpunten tegen. Klaassen heeft wel een verklaring voor deze opvallende statistiek: "Aan het begin van het seizoen was het belangrijk om de organisatie neer te zetten. Zekerheden creëren. Als je een huis gaat bouwen, begin je ook vanaf de grond. We hebben natuurlijk die discussie gehad over het gebrek aan sprankeling. Het zag er niet altijd even denderend uit, maar de laatste weken bewijzen we toch het tegendeel. Dat moeten we de laatste drie duels van het jaar ook laten zien.''

© voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.