Ook oud-atleet Bram Som keert Ajax de rug toe

Gepubliceerd op 7 december 2015 om 23:56

Naar aanleiding van het vertrek van hoofd jeugdopleiding Wim Jonk bij Ajax zijn er wederom toonaangevende medewerkers opgestapt.

Dat meldt VI. Maandagavond bedankte ook oud-atleet Bram Som. ,,Werken aan een plan zonder geloof werkt niet voor mij'', zo twitterde Som, die bij Ajax in dienst was als zogenaamde performance coach.

Jasper van Leeuwen (manager jeugdscouting), Matthias Kohler (coördinator methodologie), trainers Patrick Oudejans, Freek de Boer, Matthias Kohler en Michel Hordijk (voormalig technisch manager onderbouw), allen volgers van de Johan Cruijff-filosofie, trokken inmiddels hun conclusies.

Vrijdag stapte hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind al per direct op. Onder het personeel dat onmiddellijk vertrekt, is de gehele afdeling methodologie. Dit onderdeel in de Ajax-opleiding werd afgelopen zomer opgericht. Eerder trok ook adviseur en clubicoon Cruijff zijn handen af van de ingezette hervormingen bij de Amsterdammers.

Saïd Ouaali neemt de rol van hoofd jeugdopleiding tijdelijk op zich, daarbij geassisteerd door Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar. De zoektocht naar een echte opvolger van Jonk was al in gang gezet.

 

ad.nl/ © anp

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.