Cruijff snapt beslissing Ajax niet: 'Creëert een probleem dat geen probleem is'

Gepubliceerd op 11 januari 2016 om 13:51

Johan Cruijff snapt niet dat PSV besloten heeft om Phillip Cocu een meerjarig contract voor te leggen.

Cruijff snapt beslissing Ajax niet: 'Creëert een probleem dat geen probleem is'

Het Nederlandse voetbalicoon denkt dat het verstandiger is om met kortlopende verbintenissen te werken. Topsporters en - trainers blijven op die manier namelijk scherper, zo stelt hij in zijn column in De Telegraaf.

'Ik ben verbaasd over de contractverlenging van Phillip Cocu bij PSV en de lange verbintenis die Ajax met Henk Veldmate als hoofdscout is aangegaan. Omdat beide functies direct aan de prestatie gekoppeld zijn. De betrokkenen moeten daarom vooral scherp worden gehouden en mogen geen moment verslappen', claimt Cruijff in de ochtendkrant.

Het voetbalicoon erkent de goede prestaties van Cocu, maar is nog steeds verbaasd over de beslissing van de clubleiding om de trainer voor meerdere jaren vast te leggen. 'Cocu doet het uitstekend bij PSV, bovendien staat als oud-speler zijn betrokkenheid bij de club buiten kijf. Waarom dan toch een langjarig contract? Zo wordt een probleem gecreëerd dat geen probleem is.'

'Hetzelfde met Veldmate bij Ajax. Een zesjarig contract voor iemand die per direct moet leveren. Toen ik coach bij Barcelona was, hanteerde ik een methode die prima werkte. De scout kreeg een basissalaris en een premie als een door hem voorgedragen talent door de hoofd opleiding goed werd bevonden. Haalde zo’n jongen de A-selectie, dan volgde een extra premie. Zo hield je op een simpele manier de scout scherp binnen een omgeving waarin door iedereen iedere dag gepresteerd moet worden', besluit hij.

© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.