De Boer blij met juiste keuze Bazoer bij transferstrijd: "Hoe hij dat flikt?"

Gepubliceerd op 16 januari 2016 om 22:40

Riechedly Bazoer is één van de aanstormende talenten in Nederland. De negentienjarige middenvelder van Ajax wekte al de interesse van Napoli en FC Barcelona, maar stelt dat het te vroeg is voor een transfer. Frank de Boer, trainer van Ajax, kan zich daar goed in vinden.

DeBoerblijmetjuistekeuzeBazoerbijtransferstrijd-1.jpg"Het is met hem allemaal supersnel gegaan. Riechedly heeft ongelooflijk veel talent. Soms heb je spelers die het automatische gevoel hebben. En hij is zo'n speler. Dat maakt het verschil tussen een goede en een mindere voetballer", vertelt De Boer in De Telegraaf. "We zeggen wel eens dat Riechedly uit de vijf opties die hij in een bepaalde situatie heeft, altijd de beste of de op-een-na-beste kiest. Hoe hij dat flikt? Dat is talent, kwaliteit. Maar er zijn nog genoeg verbeterpunten, zoals goals scoren en assists geven. Hij moet weten dat hij in de buurt van het doel is als er een voorzet komt."

Christian Eriksen wordt als voorbeeld aangehaald, want hij had dezelfde 'problemen' als Bazoer. "Hij is ook met die tekortkoming aan de slag gegaan en ging direct naar acht doelpunten en vijftien assists. Dat is een volgende stap voor Bazoer, want laten we niet vergeten dat hij pas een half seizoen senior is. Hij heeft de tijd en weet waar hij aan moet werken." En als er dan in het vervolg weer een topclub op de stoep staat? "Als hij vindt dat hij klaar is voor een volgende club, is dat zijn keuze", besluit De Boer.


© Voetbalprimeur.nl/Ajax

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.