'Milan maakt weg vrij voor El Ghazi en legt miljoenenbod neer bij Ajax'

Gepubliceerd op 19 januari 2016 om 14:08

De transfer van Anwar El Ghazi naar AC Milan lijkt een stap dichterbij. Italiaanse media melden dinsdagochtend dat de gesprekken officieel van start zijn gegaan.

ElGhazi-kampreageertopgeruchtenenbevestigtnieuwenaam-1.jpgHet is geen geheim dat Milan gescharmerd is van El Ghazi en de club maakt nu ook serieus werk van zijn komst. Ajax heeft het eerste bod uit Italië in beraad: zes tot zeven miljoen euro, plus bonussen. Daardoor kan de eventuele transfersom volgens Calciomercato uiteindelijk stijgen naar zo'n elf miljoen euro.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Amsterdammers hem voor een dergelijk bedrag willen slijten. El Ghazi staat er in het buitenland goed op en heeft meer opties dan Milan, dat wél als enige club concreet is. De Ajax-aanvaller wil volgens de Italiaanse boulevardpers zelf wel graag naar Milan, waar naar verluidt een contract tot medio 2020 voor hem klaarligt, tegen een salaris van twee miljoen euro.

De eerste poging uit Milan heeft alles te maken met het nakende vertrek van Alessio Cerci. De Italiaanse aanvaller heeft groen licht gekregen om de overstap te maken naar Genoa. Ook Stephan El Shaarawy wordt waarschijnlijk nog verkocht, waardoor Milan voldoende middelen heeft om El Ghazi vast te leggen.

© Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.