Bazoer gewaarschuwd voor gevolgen: "Dan onderga je de vernedering pas echt"

Gepubliceerd op 19 januari 2016 om 15:33

Als actieve profvoetballer was Stanley Menzo in de jaren negentig regelmatig slachtoffer van racisme.

Bazoer gewaarschuwd voor gevolgen: Dan onderga je de vernedering pas echt

Zondag hoorde hij tijdens ADO Den Haag - Ajax de oerwoudgeluiden aan het adres van Riechedly Bazoer aan. De voormalige keeper geeft de Ajacied een compliment.

 "Het is ongelooflijk knap dat je dit als jongen van 19 jaar zo van je kunt laten afglijden. Dat getuigt van stabiliteit", zegt Menzo in De Telegraaf. "Ik had onmiddellijk door dat Riechedly schandalig werd bejegend. Maar het was niet duidelijk dat het zo omvangrijk was."

Hoewel Bazoer geen krimp gaf, denkt Menzo dat dit nog wel gebeurt. "Uit eigen ervaring weet ik dat oerwoudgeluiden en racistische spreekkoren een enorme vernedering zijn. En de hardste klap komt pas later. Tijdens een wedstrijd zit je vol adrenaline en ben je op het voetbal gefocust. Als je er in alle rust over nadenkt, omdat je er door de media en familieleden mee wordt geconfronteerd, onderga je de vernedering pas echt."

Gijs de Jong, directeur operationele zaken van de KNVB, liet maandag weten dat Bazoer, Ajax of ADO Den Haag het veld hadden mogen verlaten, ook al was dat tegen de regels in. Menzo: "Volgens het protocol ligt de beslissing om de wedstrijd stil te leggen bij de veiligheidscoördinator van de thuisclub. Maar protocollen worden achter een bureau gemaakt. Bij racisme moet je op basis van gezond verstand en gevoel actie ondernemen. Misschien is dit het moment het protocol aan te passen, want het is duidelijk dat de thuisclub vaak toch andere belangen heeft dan de uitspelende club."

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.