Boilesen slaat terug: "Ik heb al vijf maanden niet meer met De Boer gesproken"

Gepubliceerd op 24 januari 2016 om 11:46

Het kan verkeren, zo moet Nicolai Boilesen denken. Vorig jaar de vaste linksback en zelfs regelmatig aanvoerder, nu mag hij niet eens spelen in het tweede. Een conflict over zijn contract is de oorzaak van zijn penibele situatie. Het frustreert de Deen mateloos.

BoilesenslaatterugIkhebalvijfmaandennietmeermetDeBoergesproken-1.jpg"Ik heb al vijf maanden niet met de trainer gesproken en heb van niemand binnen de club uitleg gehad", zegt Boilesen tegen het Deense TV2. "Ik heb niet eens uitleg gekregen waarom ik niet mag spelen bij Jong Ajax. Ik loop hier al zes jaar, ben hier een volwassen voetballer geworden. Ik ken hier iedereen, tot de kantine-dames aan toe. Het is zwaar om dan opeens alleen in de kou te staan."

Boilesen geeft toe dat het mentaal zwaar is om niet te mogen voetballen. Hij is echter voor zichzelf keihard gaan trainen. "Het is mentaal uitdagend, maar ik heb er veel van geleerd. Ik ben in topconditie. Fysiek ben ik sterker dan ooit. Ik heb de pijn die het doet om niet te spelen vertaald naar motivatie."

Boilesen heeft bij Ajax nog een contract tot het einde van het seizoen. Ajax is er veel aan gelegen om de back deze transferperiode nog te verkopen, om nog wat geld aan hem te verdienen. Eerder liep een transfer naar Wolverhampton Wanderers spaak. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.