Déjà vu-moment voor Veltman: "Toen voetbalden we in de tweede helft ook niet meer"

Gepubliceerd op 24 januari 2016 om 12:09

Joël Veltman zal vooral opgelucht zijn over de 1-0 zege van Ajax op Vitesse. De Amsterdammers kwamen in de eerste minuut op voorsprong door Riechedly Bazoer, maar wisten daarna weinig in de melk te brokkelen tegen het normaal zo goed voetballende Vitesse.

Djvu-momentvoorVeltmanToenvoetbaldenweindetweedehelftooknietmeer-1.jpg"Het was te vergelijken met ADO-uit. Toen voetbalden we in de tweede helft ook niet meer", aldus Veltman in gesprek met FOX Sports. "Dat was nu ook weer het geval. In de eerste helft zag je dat ze moeite hadden. Vitesse wilde natuurlijk revanche voor de nederlaag eerder in het seizoen (1-3 in Arnhem, red.). Je zag ook dat ze een topduel wilden winnen. Gelukkig is het dan 1-0 geworden."

Kort in de eerste helft moest Veltman door het uitvallen van Kenny Tete de rechtsbackpositie overnemen. Zien we Veltman daar voortaan vaker terug? "Nee, dat is niet mijn missie", vervolgt Veltman. "We wisten dat ik rechtsachter zou spelen als Kenny uit zou vallen. In de A1 heb ik rechtsback gespeeld, maar het was wel even wennen."

Ondanks de drie punten, was het spel van Ajax wederom niet om over naar huis te schrijven. Veltman maakt zich echter geen zorgen. "We maken wel stappen om dit soort wedstrijden eenvoudig te winnen. Dat is een goed teken, maar het spel moet nog veel beter." 

Bron: © Ajax/Voetbalprimeur.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.