Dreigementen maken Ajacied Dijks 'een beetje bang'

Gepubliceerd op 8 februari 2016 om 11:21

Ajacied Mike van der Hoorn wist na afloop van de met 2-1 gewonnen Klassieker nog niet van de ‘Vermeer-pop’. „Dat is schrikbarend en hoort niet bij Ajax.

Dreigementen maken Ajacied Dijks 'een beetje bang'

Kenneth is een oud-maatje van ons, dit kan echt niet.” De verdediger veroordeelde ook de spreekkoren aan het adres van Vermeer. „Wij hebben zelf bij ADO Den Haag meegemaakt hoe vervelend spreekkoren zijn.’’ In die wedstrijd moest Ajacied Riechedly Bazoer het ontgelden. 

De dreigementen aan het adres van enkele Feyenoord-spelers hakten er ook in Amsterdam behoorlijk in. „Ja, ik schrok er flink van”, aldus Ajax-verdediger Mitchell Dijks. „Ik kan me heel goed voorstellen dat het hoofd van Vejinovic nu niet staat naar voetballen. Heel erg, wat daar is gebeurd. Wij hebben er in onze kleedkamer natuurlijk ook over gesproken.”

VAKER

De linksachter van de Amsterdammers beseft dat dit soort randzaken helaas hoort bij het hedendaagse betaald voetbal in Nederland. Spelers, trainers en bestuurders lopen het risico bedreigd te worden bij tegenvallende resultaten. „De dreigementen bij Feyenoord komen nu groot in het nieuws, maar volgens mij gebeurt dit wel vaker. Ik bedoel, je hoort en leest wel meer van die rare verhalen. Nee, zelf maakte ik zoiets gelukkig nog niet mee.” 

De Ajax-fans waren de laatste weken niet blij met het vertoonde spel van hun ploeg: te saai, te slecht. Dat lieten ze de spelers en coach Frank de Boer afgelopen week weten in een stevig onderling gesprek. Dijks zat ook aan tafel. „Wij vinden het als spelers natuurlijk niet leuk als we worden uitgefloten en dat soort dingen. Dat gaven wij op onze beurt ook aan richting de fans. Maar als je dat uitfluiten vergelijkt wat er bij Feyenoord aan de hand was, dan valt het natuurlijk allemaal wel mee.”

Maar wat zou er in Amsterdam gebeuren als Ajax een reeks wedstrijden op rij verliest, zoals bij Feyenoord het geval was? Die vraag schiet ook weleens door het hoofd van Mike van der Hoorn. „Feyenoord is een grote club, net als Ajax. Natuurlijk vraag je je soms af wat er gebeurt als het bij ons zo slecht gaat.” Maar of er iets tegen valt te doen, betwijfelt de centrumverdediger. „Je moet dat soort gasten keihard aanpakken. Het probleem is alleen: als je er zeven oppakt, staan er weer zeven nieuwe op.”

Voetballer zijn is nogal het mooiste beroep ter wereld. Dat vinden veel mensen; Mitchell Dijks ook. „Maar van dit soort dingen word je wel een beetje bang.”

 

 
Bron: Metronieuws.nl/ door Jeroen Haarsma Foto: Metro ( http://www.metronieuws.nl )

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.