Swart beschermt toptalent: "Horen we nog weleens wat over Berghuis?"

Gepubliceerd op 2 maart 2016 om 14:56

Donny van de Beek maakt er geen geheim van: hij wordt al twee jaar gevolgd door Bayern München. Sjaak Swart vindt het net als het Ajax-talent veel te vroeg voor een snel vertrek.

Swart beschermt toptalent: Horen we nog weleens wat over Berghuis?"Talenten van dit niveau worden intensief gevolgd door grote buitenlandse clubs. Daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen. Maar Donny laat zich niet gek maken", aldus Swart tegen Voetbal International. Mister Ajax is betrokken bij de begeleiding van Van de Beek.

"Ik zeg hem vaak dat hij eerst maar eens een paar jaar in het eerste van Ajax moet spelen. Toegroeiend naar een bepalende rol. Zo staan Donny en zijn vader er ook in. Steeds vaker zie je dat Nederlandse spelers weggekocht worden, nadat ze even een goede periode hebben gehad. Dat is een te smalle basis om succesvol te zijn in het buitenland. Ik bedoel, horen we nog weleens wat over Steven Berghuis bij Watford? Je moet pas gaan als je er écht klaar voor bent."

Swart vervolgt: "Ik zie in Donny vooral een controlerende middenvelder. Met zijn directe spel kan Donny als controleur een ploeg aanvallende impulsen geven. Hij wordt vaak vergeleken met Davy Klaassen, maar Donny speelt juist graag sámen met Davy. Die twee voelen elkaar aan. Met hun spelinzicht zouden Davy en Donny elkaar perfect kunnen aanvullen. Om de beurt diep gaan, samen het middenveld bestrijken, ik zie het helemaal voor me.

"Bron: http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: Ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.