Dijks op goede voet met hoofdtrainer: "Daar hou ik van als speler"

Gepubliceerd op 5 maart 2016 om 11:18

Mitchell Dijks is het gehele seizoen al een vaste waarde in de Ajax-defensie. De linksback kwam deze zomer terug van een jaartje bij Willem II en is een stuk volwassener in zijn spel geworden. De Purmerender is blij met de ontwikkeling die hij bij Ajax op dit moment doormaakt.

Dijks op goede voet met hoofdtrainer: Daar hou ik van als speler

"Ik kom wat meer uit mijn schulp", vertelt Dijks op de clubsite van Ajax. "Ik merk dat ik iets meer kan zeggen en dat ik samen met Joel Veltman de verdediging wel kan trekken. Ik speel iedere wedstrijd en het gaat elke week beter. Verdedigend maak ik bijna geen overtredingen en aanvallend kan ik ook mijn steentje bijdragen. Al hoop ik wel op wat meer assists. Maar dat komt wel."

Dijks stond in het verleden te boek als een wilde verdediger die volgens trainer Frank de Boer niet altijd volledig voor de sport leefde. Daar is inmiddels verandering in gekomen, zo is de verdediger van mening. "Ik ben heel stabiel. Dat komt ook omdat ik m’n eigen kringetje heb. Vertrouwen is voor mij heel belangrijk. Dat weet Frank de Boer ook. Af en toe geeft hij een schouderklopje en soms maken we een dolletje. Dan zegt hij bijvoorbeeld 'beest' tegen me. Daar hou ik van als speler."

Komende zondag keert Dijks terug in Tilburg voor de uitwedstrijd tegen Willem II. Een fijn weerzien met zijn oude werkgever, aldus Dijks, die gecharmeerd is van Jurgen Streppel (trainer Willem II, red.). "Hij heeft een beetje de Ajax-filosofie en wil altijd voetballen. Dat zal zondag niet anders zijn. Bij Willem ll leven ze toe naar wedstrijden tegen Ajax. Het is niet zo intens als tegen NAC, de aartsrivaal, maar iedere ploeg wil altijd vlammen tegen Ajax."

Bron: http://www.ajaxprimeur.nl/ door Foto: Ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.