De Boer verwacht puntenverlies Ajax of PSV

Gepubliceerd op 5 maart 2016 om 13:33

Frank de Boer denkt niet dat Ajax of PSV tot het einde van het seizoen alle wedstrijden zal winnen. Beide ploegen zullen nog wel punten gaan morsen, verwacht hij.

De Boer verwacht puntenverlies Ajax of PSV

Over twee weken staan titelkandidaten Ajax en PSV tegenover elkaar in het Philips Stadion. De buitenwacht heeft het vermoeden dat die ene wedstrijd de beslissing brengt inzake het kampioenschap. Ajax-trainer Frank de Boer denkt daar echter anders over.

"De wedstrijd tegen PSV kan beslissend zijn, maar het lijkt een utopie dat beide ploegen verder alles gaan winnen. Eén loopt wel een keer averij op. Je moet geen punten morsen", aldus De Boer op een persconferentie. Komend weekeinde gaat Ajax naar Willem II, terwijl koploper PSV een bezoek aan FC Groningen op de planning heeft. De Eindhovenaren staan één punt voor op de Amsterdammers.

Ajax speelde na de winterstop al twee keer gelijk, terwijl de Eindhovenaren foutloos aan de tweede seizoenshelft zijn begonnen. "Wedstrijden van ons zoals tegen Roda, waarin je met 2- 0voor staat, dat gaat de doorslag geven." De Amsterdammers lieten tegen de Limburgers namelijk toch nog punten liggen (2-2).

De Europese besonjes van PSV zijn volgens De Boer niet van invloed op de titelrace. "Reëel gezien speelt PSV nog één keer Europees, omdat Atlético zwaar de favoriet is", legt hij uit. "Hopelijk komen er nog twee wedstrijden bij, maar het is logischer als het nog maar één wedstrijd is. Daar heb je geen last van. We gaan als twee gelijkwaardige ploegen naar het einde."

Bron: http://www.goal.com Foto: goal.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.