Adriaanse: "Ook na mijn vertrek deed hij het nog lang heel goed bij Ajax"

Gepubliceerd op 6 maart 2016 om 13:47

Co Adriaanse heeft een verleden bij zowel Ajax als Willem II en juist die ploegen staan zondagmiddag tegenover elkaar in Tilburg. In 1997 stapte hij als hoofd jeugdopleiding van Ajax over naar de Tricolores, waarmee hij succes had en zich in 1999 kwalificeerde voor de Champions League.

large_c41bc9f0201bce887a663993c6f42c26564de6c3-1.jpg

Waarom besloot hij om van Ajax naar Willem II te gaan? "Beide clubs spelen hetzelfde systeem en hebben dezelfde spelfilosofie. Ook had ik veel vertrouwen in technisch directeur Martin van Geel, die me had gehaald, mede omdat hij vroeger voor Ajax had gespeeld", aldus Adriaanse tegenover de NOS.

Er zijn veel gelijkenissen tussen de clubs. "Niet voor niks doen beide clubs vaak zaken samen", gaat Adriaanse verder met zijn betoog. "Ik had in mijn tijd onder anderen Clyde Wijnhard, Dennis Schulp, Denny Landzaat en Tomas Galásek die later met mij meeging naar Ajax. Ook na mijn vertrek deed hij het nog lang heel goed bij Ajax. Streppel maakt nu ook gebruik van enkele ex-Ajax-spelers", weet de oud-trainer van beide clubs.

Adriaanse is uitgesproken als het over de huidige teams van Ajax en Willem II gaat. "Bij Ajax vliegen de vonken er niet echt vanaf. Het is niet leuk om naar te kijken. Ze spelen wat voorzichtiger, nemen weinig risico's in de opbouw en krijgen weinig goals tegen. Het huidige Willem II speelt over het algemeen aantrekkelijker dan Ajax op het moment", besluit de oud-coach.

Bron: http://www.ajaxprimeur.nl/ door Foto: Ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.