Ajax A1 weet geen vuist te maken tegen fysiek sterk Chelsea en is uitgeschakeld

Gepubliceerd op 16 maart 2016 om 11:23

Ajax A1 is er niet in geslaagd zich ten koste van titelhouder Chelsea te plaatsen voor de halve finales van de UEFA Youth League. In Londen konden de jonge Ajacieden nooit echt een vuist maken tegen de fysiek sterke Engelsen en verloor het met 1-0.

Voor beide ploegen was de beginfase van de wedstrijd behoorlijk aftasten. Waar Chelsea duidelijk moeite had met de vroeg storende Ajacieden, was het voor Ajax lastig om door de fysiek sterke defensie van de Engelsen te prikken. Na iets minder dan een halfuur spelen was het eerste gevaar voor Ajax, maar een schot van Vaclav Cerny kon simpel gepareerd worden.

Vlak voor rust was Nouri nog het dichtste bij een treffer, maar zijn schot ging ruim naast. Net toen het leek dat beide ploegen met 0-0 de rust in gingen profiteerde Chelsea echter optimaal van onoplettendheid in de Amsterdamse defensie. Kyle Scott kwam geheel vrij te staan voor doelman Indy Groothuizen en scoorde de openingstreffer van de wedstrijd.

Het wedstrijdbeeld veranderde in de tweede helft weinig. Ajax had het balbezit en leek de baas over de tegenstander, maar verder dan halve kansen via opnieuw Cerny kwamen de Amsterdammers vooralsnog niet. De grootste kans was na een uur spelen wederom voor Chelsea, maar doelman Groothuizen stond goed opgesteld bij een inzet van Maddox en voorkwam zodoende de 2-0. Na deze megakans was Ajax het even helemaal kwijt, maar het was aan Groothuizen te danken dat Chelsea de genadeklap niet kon geven.

Met Justin Kluivert en Kaj Sierhuis als invallers trachtte coach Gery Vink de achterstand nog om te buigen. Een corner van Vince Gino Dekker vloog in blessuretijd in de goal, maar Sierhuis zou de doelman van Chelsea teveel gehinderd hebben waardoor deze goal, tot grote frustratie van het gehele elftal, afgekeurd werd. Het afgekeurde doelpunt was Ajax' laatste wapenfeit, waardoor het Europese avontuur van de Amsterdammers in de kwartfinales ten einde is gekomen.