Veltman vindt kritiek onzin: 'Je kunt moeilijk zeggen dat hij matig is'

Gepubliceerd op 19 maart 2016 om 12:30

Joël Veltman speelt zondag met Ajax de cruciale Eredivisie-topper tegen PSV. In Eindhoven komt de 24-jarige IJmuidenaar zeer waarschijnlijk weer als rechtsback binnen de lijnen.

large_de9fd8ddb5c47eca3be88b568acfe13949737b12-1.jpgSinds de blessure van Kenny Tete vult Veltman die positie overtuigend in. Zo 'vrat' hij in de Klassieker tegen Feyenoord Eljero Elia op. "In het veld kan ik echt wel keihard zijn. Dan ben ik niet die lieve jongen. Heb veel mensen over die wedstrijd tegen Feyenoord gehoord. Toen straalde ik dat blijkbaar nadrukkelijk uit. Was niet bewust ofzo. Het moet gewoon", vertelt Veltman in het Algemeen Dagblad.

Is rechtsback niet zijn positie voor de toekomst? Zelf is Veltman stellig. "Nee, ik ben een centrale verdediger. De positie die Frank de Boer in de A1 voor mij bedacht. Op die positie kan ik toch echt het beste mezelf zijn. In de mandekking, maar vooral áán de bal. Inschuiven, opbouwen. Dat wil ik eigenlijk helemaal niet missen."

Veltman hoort desondanks al jaren dat hij te klein (1.82 m) is om een echt goede centrale verdediger te zijn. "Vind ik echt onzin. Het gaat er vooral om wat je doet om je lengte te compenseren. Heb heel intensief aan mijn sprongkracht gewerkt. Kracht dus, maar ook timing. Sergio Ramos is ook niet de grootste, maar je kunt moeilijk zeggen dat hij een matige centrumverdediger is."

http://www.ajaxprimeur.nl/  Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.