Ajax-uitblinker: 'Als je naar het beleid kijkt, is het bijtekenen of vertrekken"

Gepubliceerd op 21 maart 2016 om 07:53

Mike van der Hoorn was zondag tegen PSV (0-2) een van de beste Ajacieden. De verdediger is bezig aan een sterke tweede seizoenshelft. Of hij na de zomer nog voor Ajax speelt, durft hij niet te zeggen.

large_8661ee627efabdccbb6f213b2c603cd3f3829bf1-2.jpgHet contract van Van der Hoorn loopt medio 2017 af. "Als je naar het beleid van de club kijkt, is het aankomende zomer dus bijtekenen of vertrekken", zegt de verdediger in het Algemeen Dagblad. "Ik wacht het rustig af. Tijdens een gesprek met de club zal ik moeten horen wat de perspectieven zijn. Die jongens die geblesseerd zijn (Tete en Riedewald, red.) komen natuurlijk nog terug."

"Twee jaar op de bank zitten, gaat wel aan je vreten. Ik speel af en toe wel, maar je wilt elk seizoen minimaal dertig wedstrijden achter je naam hebben", aldus de verdediger, die lekker in z'n vel zit. "De tijd dat ik me druk maakte om wat er over mij gezegd en geschreven wordt, heb ik echt achter me gelaten. Dat geeft me een goed gevoel. Vandaag ben ik tevreden over hoe het ging. Ik won de meeste duels en daar krijg je vertrouwen van. Iedereen wist dat er veel druk op deze wedstrijd stond."

In gesprek met NU.nl geeft Van der Hoorn aan zich ontzettend ontwikkeld te hebben. "Vorig jaar was ik al grotendeels dezelfde Mike, alleen bleven speelminuten uit. Maar het verschil met de Mike van twee jaar terug is wel heel groot. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen, ook door het spelen van wedstrijden. Ik geloof in mezelf, ondanks dat er altijd mensen zijn die je af willen breken. Dat hoort nou eenmaal bij een club als Ajax. Maar mentaal ben ik sterker geworden."

http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.