Janssen en Vardy maken voetbalsprookjes nóg mooier

Gepubliceerd op 30 maart 2016 om 09:42

Geen Klaas-Jan Huntelaar?! Dat was de gedachte bij veel liefhebbers van Oranje, toen de opstelling van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Engeland bekend werd gemaakt.

Bondscoach Danny Blind koos donderdagavond voor Vincent Janssen, die daarmee voor het eerst als international aan een wedstrijd mocht beginnen.

En of zijn voetbalsprookje nog niet mooi genoeg was, maakte de topscorer van AZ ook nog eens zijn eerste doelpunt in het shirt van Nederland. Toen Oranje vlak na rust een strafschop kreeg, eiste Janssen direct de bal op. Hij ging vol overtuiging achter de bal staan en knalde die vervolgens prachtig in de bovenhoek.

De treffer van Janssen was op Wembley de gelijkmaker. In de eerste helft was Engeland op voorsprong gekomen, dankzij een doelpunt van Jamie Vardy. Over voetbalsprookjes gesproken.

De aanvaller liep vijf jaar geleden nog rond in de kelder van het Engelse voetbal. Dat hij onder contract stond bij laagvliegers als Halifax Town en Fleetwood Town deden niet bepaald vermoeden dat hij een glansrijke loopbaan voor de boeg had.

Maar inmiddels staat Vardy op het punt om kampioen te worden met Leicester City. Daarna mag hij naar het EK in Frankrijk om de kleuren van Engeland te verdedigen. Aan het begin van de oefencampagne richting dat toernooi heeft hij in ieder geval van zich doen spreken.

Eerst was er zaterdag die wonderschone goal tegen Duitsland, een heerlijke hakbal achter zijn standbeen. Donderdag was hij tegen Nederland dus wederom trefzeker. Zo werd het de avond van hoofdrolspelers in twee ongelooflijke voetbalverhalen. Zeker toen Janssen ook nog eens de assist gaf op de 1-2 van Luciano Narsingh.