"Ik denk dat Zlatan aan de doping zat, daar verdenk ik hem écht van"

Gepubliceerd op 7 april 2016 om 16:29

Zlatan Ibrahimovic wordt donderdag in verband gebracht met doping. In zijn tijd bij Juventus zou de Zweedse spits binnen zes maanden ruim tien kilo zijn aangekomen, vooral spiermassa.

Ik denk dat Zlatan aan de doping zat, daar verdenk ik hem écht van

Dat claimt Ulf Karlsson, de voormalige arts van de Zweedse nationale ploeg. Hij viel van zijn stoel toen hij de oud-Ajacied ruim tien jaar geleden weer zag na zijn eerste periode bij Juventus, dat hem in 2004 overnam van Ajax. "Zlatan was tien kilo aangekomen, in een tijdsbestek van zes maanden", aldus Karlsson tegen Sportbladet.

De Zweed spreekt van een 'dopingcultuur'. "Ik denk dat Zlatan aan de doping zat, daar verdenk ik hem écht van. Albin Ekdal (ook oud-speler van Juventus, red.) werd ook in één klap acht kilo zwaarder bij Juventus. Zo werkt het daar blijkbaar. Ze hadden daar een dokter die 22 maanden vast had gezeten voor het toedienen van doping bij sporters."

Karlsson is er niet trots op dat hij Ibrahimovic in een kwaad daglicht zet. "Het is echt zonde, want ik heb veel waardering voor de voetballer Zlatan. Het is geen persoonlijke aanval, maar bedoeld als een statement tegen dopinggebruik in teamsporten."

http://www.ajaxprimeur.nl/ nieuws Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Romy
8 jaar geleden

OOOh. Als dat zo is, oplichter!