De Boer: Spelers moeten geconcentreerd blijven

Gepubliceerd op 9 april 2016 om 17:07

Het draait volgens Ajax-trainer Frank de Boer de komende weken vooral om concentratie. De Amsterdammers hebben twee punten voorsprong op PSV en een relatief makkelijk programma, te beginnen zaterdag in Leeuwarden tegen SC Cambuur.

De Boer: Spelers moeten geconcentreerd blijven

We moeten zorgen dat we continu de concurrent onder druk blijven zetten. Dat kunnen wij doen door drie punten mee te nemen uit Leeuwarden."

Concentratie is het sleutelwoord de komende weken, denkt de trainer. "Als wij geconcentreerd zijn, kunnen we iedereen aan. Dat hebben we bewezen. We hebben meer kwaliteit dan ploegen als Heerenveen, FC Twente en Utrecht. Als we niet gefocust zijn, wordt het een heel lastig karwei," zei hij vrijdag op de website van zijn club.

Eigen ervaring
De Boer sprak uit ervaring. "Als ik honderd procent gefocust was, kon ik ook tegen bijvoorbeeld Ronaldo heel goed spelen. Zo niet, dan werd het een heel moeilijke middag. Concentratie is heel belangrijk. Je moet je vooraf inbeelden in een wedstrijd. Het mag niet zo zijn dat je na het fluitje denkt: 'oh, de wedstrijd begint'. Zo werkt dat niet in topsport. We hebben een jonge groep en de spelers moeten leren wat wel en niet kan in topsport. De jongens moeten daar nog hun weg in vinden."

Kenny Tete trainde niet mee met de selectie. De verdediger, herstellende van een enkelblessure, doet vrijdagavond ritme op in het thuisduel van Jong Ajax tegen FC Emmen. De Boer: "Ik vind dat Kenny goed en fris oogt en ben blij dat hij er weer aankomt. Het zou zomaar kunnen dat we hem straks keihard nodig hebben. We zitten dun in onze verdedigers. En er zouden schorsingen kunnen komen, aangezien er vijf spelers op scherp staan."We

http://www.parool.nl/sport// Door: Parool, sport Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.