De Boer heeft nieuws over Dijks en 'niet wedstrijdfit' Ajax-tweetal

Gepubliceerd op 15 april 2016 om 15:31

Het is de vraag of trainer Frank de Boer zondagmiddag een beroep kan doen op Mitchell Dijks in de competitiewedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht. De linksback kampt met fysieke klachten.

 

large_543ebe7934377532685d9f5abf384a5807ba2367.jpg

Dijks heeft last van een lichte voetblessure en bleef om die reden binnen vrijdagochtend. Datmeldt Ajax. Het is afwachten of de linksback in actie kan komen tegen Utrecht, dat om 12.30 uur aan de aftrap staat in de Arena.

Ook aan de rechterkant moet De Boer improviseren, als is hij daar al een tijdje aan gewend. Kenny Tete is hersteld van een enkelblessure, maar is nog niet fit genoeg voor een rentree in de hoofdmacht. De rechtsback speelt ook vrijdagavond voor Jong Ajax. Wel wacht de club nog op groen licht van de KNVB.

De Boer liet vrijdagochtend overigens de A-junioren Deyovaisio Zeefuik, Ezra Walian en Kasper Dolberg meedoen. De verwachting is dat Ajax met de gebruikelijke naam aantreedt tegen Utrecht. Als Dijks niet fit genoeg is, dan schuift Nick Viergever waarschijnlijk op naar de linkerkant.

Update 15.14: Frank de Boer verwacht dat Mitchell Dijks zondag 'gewoon' inzetbaar is voor Ajax. De linksback trainde vrijdag niet mee. "Maar ik ga er vanuit dat hij tegen Utrecht kan meespelen", laat De Boer weten tijdens het persmoment. Ook over Jaïro Riedewald en Kenny Tete is de trainer positief gestemd, al komt het duo dit weekend nog niet in actie.

"Riedewald is niet wedstrijdfit, maar wel fit. Hij heeft vandaag voor het eerst mee mogen doen. Dat is iets heel moois voor hem, dat hij zich kan meten met de groep. Nu is het een week doortrainen en dan hopelijk minuten maken bij Jong Ajax. Tete is fit, maar ook nog niet echt wedstrijdfit. Vandaar dat hij vrijdagavond misschien meespeelt bij Jong Ajax."

 

http://www.ajaxprimeur.nl/nieuws  Foto: Ajax/Voetbalprimeur

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.