Dreun Ajax komt aan: oorverdovend stil in Eindhoven

Gepubliceerd op 2 mei 2016 om 08:32

Je kon een speld horen vallen in het Philips Stadion in de laatste tien minuten in het duel met Cambuur.

ffaf59c962fc67172bf07bcf136e5907-1462121526.jpg

In een tijdsbestek van zes minuten scoorde Ajax drie keer tegen FC Twente, waardoor de Amsterdammers met 4-0 wonnen. PSV leidde op dat moment met 5-2 tegen de Friezen die nu gedegradeerd zijn, maar qua sfeer leek het erop dat de thuisploeg de gang naar de Eerste Divisie moest maken.

NIKS OPGESCHOTEN

De ploeg van Phillip Cocu hoopte de druk op de concurrent op te voeren, maar was na negentig minuten niks opgeschoten. Met nog één wedstrijd te gaan staan beide titelkandidaten op 81 punten, maar is het doelsaldo met zes treffers zwaar in het voordeel van Ajax. De PSV-spelers beseften dat ook. Met de schouders naar beneden en meewarig schuddende hoofden zochten ze de kleedkamer op om daar bijna een uur te blijven zitten.

Ondertussen hield algemeen manager Toon Gerbrands de moed erin. „Natuurlijk geloof ik nog in de titel. We moesten winnen en veel scoren. Dat hebben we gedaan. Het is jammer dat we tegen twee tegentreffers aanlopen, maar dat kan gebeuren als je met risico speelt. Ik kan het team dan ook niks verwijten. Wat er bij Ajax gebeurt ligt niet in onze macht. De situatie is precies hetzelfde als in de afgelopen weken en toen geloofden wij ook nog in het kampioenschap. Waarom zou dat nu anders zijn? Er is niks veranderd. Er zijn wel vreemdere dingen gebeurd in een laatste speelronde. Wij moeten ervoor zorgen dat we volgende week van PEC Zwolle winnen en dan horen we wel wat Ajax tegen De Graafschap heeft gedaan.”

HOOP

Eenmaal in de mixed-zone probeerden de spelers ook manmoedig de boodschap van hoop uit te dragen, maar ze klonken minder overtuigend dan de grote baas. „Het kan nog steeds”, aldus Jeffrey Bruma. „Maar je moet realistisch blijven. Het is iets moeilijker geworden, maar we geven niet op.” De verdediger vindt dat zijn ploeg in vergelijking met het kampioensjaar minder stabiel is. „In de topwedstrijden stonden we er, maar tegen ‘de kleintjes’ hebben te veel punten verspeeld. Maar normaal gesproken wordt iedere ploeg met dit puntentotaal kampioen. De kans dat de titel beslist wordt op het doelsaldo is normaal gesproken nihil.”

Luciano Narsingh vond PSV in de laatste fase van de eerste helft een beetje slordig werd. „We hebben er alles aan gedaan. Na twintig minuten hadden we al met 4-0 voor kunnen staan, maar na de openingstreffer van Marco van Ginkel werd het al meteen 1-1. We gingen toen te gehaast spelen. Het doelsaldo is geen issue meer, maar we blijven hopen op het kampioenschap.”

DRUK

Aanvoerder Luuk de Jong wilde zover niet gaan. „Als volgende week een speler van PEC al vroeg in de wedstrijd een rode kaart krijgt, kan het zomaar zijn dat we daar met 7-0 winnen. Daarnaast win je ook niet makkelijk bij De Graafschap uit. Dat hebben wij dit seizoen wel gemerkt. Dus ja, ik heb er nog alle vertrouwen in. Zeker ook omdat er bij zo’n laatste speeldag, waarin alles beslist wordt, de druk heel anders is dan nu. Ik heb dat zelf meegemaakt bij FC Twente en moet nog maar zien of de spelers van Ajax hiermee om kunnen gaan.”

http://www.metronieuws.nl/xl/ Door:  Jeroen Haverkort Foto: Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.