De Boer baalt van Ajax' transferbeleid en wilde spits: 'Sanogo voldeed niet'

Gepubliceerd op 7 mei 2016 om 12:10

Ajax was in de winterstop druk op zoek naar een nieuwe spits. Trainer Frank de Boer kreeg echter niet wat hij wilde. Hij moest daarom met Arek Milik het seizoen afmaken en prijst zich nu gelukkig.

large_e57af34461296ed7f480def4a09b04f5797d40e8.jpg

"Kijk, als Ajax kan je het niet veroorloven om met één spits om het kampioenschap te strijden. Goddank is het niet gebeurd, maar je zult maar hebben dat Arek Milik geblesseerd raakt. Wie hadden we dan moeten opstellen?", vraagt De Boer zich nu af in gesprek met het NRC.

"Had ik met Kasper Dolberg moeten beginnen, of Anwar El Ghazi die altijd op de flank speelt? Natuurlijk kan hij dat invullen, maar dat is geen ideale situatie", weet De Boer. Milik raakte echter niet geblesseerd en vulde de spitspositie geweldig in. Hij staat nu op 21 competitietreffers.

De Boer baalt nog wel: "Ik vind het een verkeerde keuze geweest om geen spits te halen in de winterstop. Yaya Sanogo voldeed niet, dat was duidelijk en daar was iedereen het over eens. Je moet een alternatief hebben, er moet concurrentie voor Milik zijn. Ik ben heel blij, voor mij, maar ook zeer zeker voor hem, dat Arek zich zo heeft gemanifesteerd."

Door: Redactie ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.