Kater bij Swart: 'Ik hoop dat De Graafschap eruit vliegt'

Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 10:16

Het mislopen van het kampioenschap doet veel pijn bij Sjaak Swart, Mister Ajax. Zijn favoriete ploeg had zondag uit bij De Graafschap aan een overwinning voldoende om de champagne te kunnen ontkurken, maar de ploeg van Frank de Boer kwam niet verder dan een gelijkspel. Omdat PSV wel wist te winnen van PEC Zwolle, ging de schaal niet naar Amsterdam, maar naar Eindhoven.

/Swart heeft deze kater een dag later nog niet weten te verwerken. “Ik hoop dat De Graafschap eruit vliegt'', zegt hij in gesprek met het YouTube-kanaal Alles op Swart. “Ik hoop dat ze zoveel gegeven hebben dat ze niet meer kunnen lopen vrijdag! Als ik De Graafschap zie juichen na afloop… alsof ze wereldkampioen zijn geworden, die gekken! Het leek PSV 2 wel.”

Swart vond Ajax dramatisch spelen in Doetinchem, maar mopperde ook over scheidsrechter Björn Kuipers, die in de ogen van de voormalig aanvaller veel te veel door liet gaan en niet optrad tegen het tijdrekken. Het afgekeurde doelpunt van Amin Younes had volgens Swart ook gewoon goedgekeurd moeten worden.

“Iedereen is tegen Ajax”, bromt Swart. “Als je in die andere stadions ziet hoe ze juichen als Ajax punten verspeelt, dat is toch belachelijk? Dat is Nederland. Ongelooflijk, echt! Meneer Luuk de Jong heeft nu babbels, maar normaal gesproken moet Ajax gewoon kampioen worden. Wat lullen ze nou, dat ze zo goed zijn daar in Eindhoven? Als je de wedstrijden allemaal afgaat in de competitie, nou eh… ik kan er wel een paar opnoemen, dat ze gematst zijn.”

Door: Voetbalzone Foto: Voetbalzone

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.