Tete: 'Ik had mijn handen vol aan hem, maar na de rust werd hij zelfs gewisseld'

Gepubliceerd op 31 mei 2016 om 22:36

Kenny Tete begon voortvarend aan afgelopen seizoen, maar kreeg later te maken met blessureleed. In gesprek met het Parool blikt de vleugelverdediger terug op het seizoen van zijn doorbraak.

Naamloos-1175.pngTete geeft aan dat zijn snelle ontwikkeling niet altijd soepel verliep en dat overbelasting een rol begon te spelen. Dat gold overigens ook voor zijn collega-verdediger Jairo Riedewald. "Jairo en ik hadden het allebei zwaar. We zaten helemaal kapot als we thuiskwamen van een wedstrijd of training. Uit de fysieke metingen bleek ook dat we een langere hersteltijd nodig hadden na een inspanning."

Tete scheurde gedurende het seizoen een enkelband na een charge van Vitesse-speler Isaiah Brown. De verdediger van Ajax is van mening dat het tot dat moment naar behoren ging. "Ik ben niet één keer weggespeeld door een tegenstander", beweert de back. "Thuis tegen Fenerbahçe in de Europa League had ik mijn handen vol aan Nani, maar hij heeft niets kunnen creëren en na rust werd hij zelfs gewisseld", besluit Tete.

Door: Foto:ajaxprimeur/nieuws/ Foto:ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.