'Toen ik veertien was stonden Ajax, Feyenoord en PSV op de stoep. Het werd Ajax'

Gepubliceerd op 9 juni 2016 om 10:48

Jip Bartels is een speler met een verhaal. De spits, die in de jeugd speelde voor Ajax, scheurde in drie jaar tijd maar liefst drie keer zijn kruisband. Bartels, die in dezelfde lichting zat als Davy Klaassen, Mitchell Dijks en Stefano Denswil, besloot toen te stoppen met voetbal.

'Toen ik veertien was stonden Ajax, Feyenoord en PSV op de stoep. Het werd Ajax'

"Er is een oud filmpje waarin ik een jaar of vijf ben", zegt Bartels in gesprek met Vice. "Dan zit ik in bad en vraagt mijn moeder wat ik later wil worden. 'Voetballer op Ajax', zeg ik dan. Toen ik veertien was stonden Ajax, Feyenoord en PSV op de stoep. Het werd Ajax, natuurlijk. Al waren ze daar bij FC Utrecht (oude club, red.) niet zo blij mee."

"Bij Ajax kwam ik in een super talentvolle lichting terecht met Davy Klaassen, Stefano Denswil, Fabian Sporkslede en Ouasim Bouy. Later kwamen Viktor Fischer en Mitchell Dijks erbij. Dat zijn allemaal jongens die het profvoetbal hebben gehaald. Net toen ik, met mijn contract op zak, veel begon te scoren in Ajax B1, ging het helemaal mis op de training. Ik wilde wegdraaien met de bal en op dat moment tacklede Stefano me. Het was een normale tackle, maar precies op het moment dat ik vast stond en weg draaide. Dat ging niet. Je kon het horen knappen. Ik wist meteen dat het fout zat."

Het gebeurde daarna nog twee keer en dus besloot Bartels om te stoppen. Nu studeert hij en hoopt hij alsnog opnieuw aan Ajax verbonden te worden. "Ik loop voor mijn studie (Bestuurs- en organisatiewetenschappen, red.) stage bij Ajax. Wat ik daar later mee ga doen, weet ik nog niet, maar voor nu vind ik het gewoon leerzaam. Ik heb wel de ambitie om later in de sportwereld te werken. Directeur van Ajax of NOC*NSF, dat lijkt me wel wat."

Door: Foto:ajaxprimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.