Ajax moet percentage van transfersom afstaan: 'Bewust in contract laten opnemen'

Gepubliceerd op 21 juni 2016 om 23:22

De kans is groot dat Ajax deze zomer veel belangstellenden voor Arek Milik op de stoep krijgt.

Ajax moet percentage van transfersom afstaan: 'Bewust in contract laten opnemen'

De Poolse spits is momenteel actief op het EK en scoorde daar zelfs al. Indien het tot een transfer komt, casht zijn oude ploeg Bayer Leverkusen lekker mee. 

"Ja, als Milik een transfer maakt, krijgen wij een extra bedrag van Ajax. Dat hebben we toen bewust in het contract laten opnemen. Het is goed om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld", zegt directeur Jonas Boldt dinsdag in BILD. Over de hoogte van het bedrag wordt niets vermeld.

Leverkusen haalde Milik in 2012 naar Duitsland, maar kon in die periode weinig potten breken. Ook toen de spits verhuurd werd aan FC Augsburg, maakte hij weinig indruk. Bij Ajax ging het echter een stuk beter. Het afgelopen jaar was Milik maar liefst 21 keer trefzeker. Ajax nam de spits aan het begin van het afgelopen seizoen definitief over voor een bedrag van rond de 2,5 miljoen euro.

In Amsterdam houden ze echter rekening met een vertrek van Milik, omdat hij momenteel actief is op het EK in Frankrijk. De Poolse goalgetter was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van zijn ploeg tot nu toe, waardoor de verwachting is dat clubs komende zomer voor Milik in de rij staan.

Door: Foto:ajaxprimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.