Valse start Bosz: Amsterdammers verliezen in doelpuntrijk duel van Liefering

Gepubliceerd op 10 juli 2016 om 09:30

Ajax heeft de eerste wedstrijd onder het regime van Peter Bosz verloren. De Amsterdammers oefenden in Oostenrijk tegen het lokale FC Liefering, maar gingen met 4-3 de bietenbrug op.

Ajax begon niet goed aan de wedstrijd. De formatie van Bosz keek na amper 25 minuten tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Hee-Chan Wang en Dmitri Oberlin. Het duurde lang voordat de Amsterdammers wat in de melk te brokkelen hadden. De theepauze werd dan ook bereikt met een 2-0 achterstand.

Na rust koos Bosz voor elf nieuwe spelers. Ruim twintig minuten in de tweede helft kreeg Anwar El Ghazi het op zijn heupen. De vleugelaanvaller was in de 68e minuut verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer en tekende amper een minuut later zelfs voor de gelijkmaker. Op adem komen kon Ajax echter niet, want vijf minuten na de gelijkmaker was het weer Liefering dat op voorsprong kwam. Donny van de Beek bracht de stand tien minuten voor tijd nog op 3-3, maar in de slotseconde van het duel wist FC Liefering de zege naar zich toe te trekken: 4-3.

Opstelling Ajax eerste helft: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Schöne, Gudelj, Cerny, Zivkovic, Younes

Opstelling Ajax tweede helft: Onana, Clement, De Ligt, Warmerdam, Sinkgraven, Viergever, Van de Beek, De Jong, El Ghazi, Dolberg, Muric

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur