Bosz verklaart keuze in voorhoede: 'Zodat hij de jongens snel leert kennen'

Gepubliceerd op 14 juli 2016 om 10:27

Tijdens het teleurstellende gelijkspel tegen AFC Amsterdam (2-2) maakte kersverse aanwinst Mateo Cassierra zijn officieuze debuut in het Ajax-shirt. Peter Bosz liet de spits de eerste 45 minuten van het oefenduel meespelen om zodoende te wennen aan zijn teamgenoten.

Naamloos1-180.png

En dat terwijl de Colombiaan pas maandag zijn eerste training had bij Ajax. "Ik heb hem toch laten spelen omdat het kort dag is tot aan de wedstrijden in de Champions League over twee weken", aldus Bosz in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We hebben hem gisteren voor het eerst laten trainen. Uit de data bleek dat hij er redelijk voor stond. Dan heb ik het liefst dat hij de andere jongens zo snel mogelijk leert kennen."

Gezien het feit dat Arek Milik pas 23 juli terugkeert en de eerste twee wedstrijden in de voorrondes van de Champions League aan zich voorbij moet laten gaan, zal Cassierra de concurrentie voorlopig aan moeten gaan met Richairo Zivkovic en Kasper Dolberg. Zivkovic kwam tegen AFC niet in actie, Dolberg speelde de resterende 45 minuten in de spitspositie.

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.