Bosz maakte inschatting: "Dan denk je al snel aan Monaco en Rostov"

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 17:09

Ajax-coach Peter Bosz heeft nog geen goed beeld van PAOK Saloniki, de tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. De trainer schaarde de Grieken niet bij het rijtje 'sterkste mogelijke tegenstanders'.

Naamloos1-183-25low-21.png

"Ik moet je eerlijk zeggen: van tevoren heb ik er geen voorstelling van gemaakt", zegt Bosz in een reactie op de website van Ajax. "Je maakt een inschatting: welke clubs kunnen het zwaarste zijn? Dan denk je al snel aan Monaco en Rostov. Van PAOK weten we weinig, maar ze zijn niet voor niets zo hoog in de Griekse competitie geëindigd en ze hebben niet voor niets de play-offs gewonnen."

Dat Ajax met een thuiswedstrijd begint, vindt Bosz niet een nadeel. "De laatste tijd merk je dat dat in het internationale voetbal niet meer zoveel uitmaakt. Het blijkt niet altijd een voordeel als je uit begint."

Ajax gaat PAOK snel bekijken, zaterdag al tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Twente. Bosz weet wel wat over het Griekse voetbal. "Het zijn vaak ervaren spelers, mannen, hard voetbal, soms ook gemeen voetbal. Heethoofden. Maar dat zijn algemeenheden. Van PAOK weten we weinig, behalve dat Dimitar Berbatov er gespeeld heeft, dat Diego Biseswar er nu heen is gegaan en dat Hedwiges Maduro er een tijdje gespeeld heeft. Maar het gaat om het nu", aldus Bosz tegen Ajax TV.

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.