Harde kern kondigt 'fel verzet' aan tegen plannen Ajax

Gepubliceerd op 9 augustus 2016 om 19:16

Door Ajaxsupporters is met afkeuring gereageerd op het nieuws dat Ajax het contract met de Supportersvereniging Ajax (SVA) heeft opgezegd. AFCA, de vereniging voor de harde kern, kondigt 'fel verzet' aan.

Spelers en fans tijdens de open dag van Ajax, twee weken geleden.

Op  sociale media en websites met Ajaxnieuws tonen fans zich verbolgen over het plan van Ajax om volgend seizoen met een nieuw lidmaatschapsprogramma te komen en het contract te beëindigen met de supportersvereniging SVA, met bijna honderdduizend leden. Daarover schree fHet Parool zaterdag.

De SVA spreekt in een reactie op die berichtgeving van 'een onaangename verrassing'. "Wij bestaan 25 jaar en hebben een grote fanschare opgebouwd. Daar kan niet zomaar aan voorbij worden gegaan."

De supportersvereniging zegt met Ajax in gesprek te zijn over een nieuwe rol.

Bestaansrecht
Doordat Ajax de privileges van de SVA per volgend seizoen intrekt, verliest de supportersvereniging haar belangrijkste bestaansrecht: leden kunnen niet langer met voorrang wedstrijdkaarten kopen of met korting Ajax-artikelen aanschaffen.

Ook supportersvereniging AFCA, die de belangen behartigt van de ongeveer 1700 leden tellende harde kern, is boos over het voornemen van Ajax, zo staat in eenverklaring.

"Het voornemen zal in feite gaan betekenen dat de zeggenschap van de supporters steeds verder wordt teruggedrongen en waardoor de kloof tussen supporters en club zal groeien. Het enige waar Ajax met deze voorgenomen besluiten op uit lijkt, is het financieel uitbuiten van de supporters. Zorgelijke ontwikkelingen waarbij supporters vooral worden gezien als financieel product en niet als een belangrijke steun voor de spelers en wezenlijk onderdeel van de club."

AFCA kondigt aan zich 'fel te verzetten' als blijkt dat Ajax de invloed van supporters wil 'marginaliseren.' Op sociale media uiten veel fans de vrees dat de inspraakmogelijkheden van fans worden beperkt.

Door Redactie Het parool: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.