Ajax huurt Traoré als vervanger voor Milik

Gepubliceerd op 11 augustus 2016 om 17:22

Bertrand Traoré moet Ajax het komende seizoen aan doelpunten helpen. De 20-jarige spits uit Burkina Faso wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea waar hij niet in de plannen van de nieuwe trainer Antonio Conte voorkomt.

download-54.jpgTraoré is een bekende van trainer Peter Bosz. Bij Vitesse werkten de twee al samen. De spits maakte in die periode indruk in de eredivisie, vooral dankzij zijn technische bagage. Hij maakte twintig doelpunten voor de Arnhemmers in 51 wedstrijden.

Traoré geldt als de vervanger van Arek Milik die voor een recordbedrag van 32 miljoen euro naar het Italiaanse Napoli vertrok. Die miljoenen worden nu dus niet geïnvesteerd in een spits die ook daadwerkelijk eigendom is van de club. Over een jaar zal Ajax waarschijnlijk weer afscheid moeten nemen van de Afrikaan die bij Chelsea nog een doorlopend contract heeft.

Tot die tijd kunnen de twee andere jonge spitsen Kasper Dolberg (18) en Mateo Cassierra (19) zich ontwikkelen tot waardige spelers voor het eerste elftal. Maar ook Traoré brengt dus geen vracht aan ervaring mee. Het is de bedoeling dat de nieuwe spits van Ajax aanstaande dinsdag tijdens de laatste voorronde van de Champions League tegen het Russische FK Rostov al inzetbaar is. Omdat Traoré de gehele voorbereiding bij Chelsea meemaakte is hij al wedstrijdfit.

Door Redactie AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.