Een-tweetje tussen Ajax en IND

Gepubliceerd op 13 augustus 2016 om 12:03

Een een-tweetje tussen Ajax en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft Bertrand Traoré (20) in recordtijd zijn werkvergunning opgeleverd.

Naamloos-2425.png

Daardoor is de Burkinees vanavond tegen Roda JC en belangrijker nog dinsdag in de Champions Leagueplay-off met FK Rostov speelgerechtigd.

Op het moment dat Chelsea het licht op groen zette voor de verhuur en Traoré zelf aangaf graag naar Ajax te willen, zetten de Amsterdammers de hele procedure in werking. Omdat de (huur)contracten nog moesten worden ondertekend, kreeg Ajax de werkvergunning onder voorbehoud van die documenten. Gisteren voor 12.00 uur werd de vergunning definitief en kon Traoré ook op tijd bij de KNVB en UEFA worden ingeschreven.

Op de afdeling ticketing was het Traoré-effect op dat moment al zichtbaar. Sinds de bekendmaking van de komst van de spits in Telesport liep het storm bij de kaartverkoop voor Ajax-FK Rostov. Voor de Champions Leageplay-off van dinsdag zijn al 43.000 van de maximaal 50.800 toegangsbewijzen verkocht. Vanwege de vrije verkoop en de lage prijzen rekent de directie op een volle ArenA.

Overigens maakt Traoré vanavond al deel uit van de Ajax-selectie. In de Amsterdam ArenA neemt het elftal van Peter Bosz het op tegen Roda JC.

Door redactie Telegraaf: Foto: HOLLANDSE HOOGTE

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.