Bosz noemt optreden tegen Willem II 'Ajax-onwaardig'

Gepubliceerd op 21 augustus 2016 om 13:17

Ajax-trainer Peter Bosz was zaterdagavond na afloop van het verrassend verloren thuisduel met Willem II (2-1) uiterst kritisch op zijn spelers.

"We maken een geweldige goal, maar daarna dachten we volgens mij dat de wedstrijd gespeeld was. Dat slaat nergens op", begon Bosz zijn verhaal voor de camera van FOX Sports.

"We speelden daarna in een veel te laag tempo, we dekten nergens kort en waren overal te laat. Je zag aankomen dat Willem II het initiatief nam en gewoon verdiend op voorsprong kwam."

Erik Falkenburg en Fran Sol maakten nog voor rust de razendsnelle (24 seconden) openingstreffer van Davy Klaassen ongedaan.

"Ik voelde me wel machteloos", beaamde Bosz. "Je start zo geweldig en het is ideaal dat zij zo snel al moesten komen. Wij hebben het heel slecht gedaan en je loopt na één helft achter de feiten aan."

Schrijnend

De wedstrijd tegen Willem II was volgens de opvolger van Frank de Boer niet te vergelijken met die van vorige week tegen Roda JC, waartegen Ajax ook al twee punten verspeelde (2-2).

"Ik vond Roda JC wel anders, dit was heel schrijnend. Het was echt heel erg slecht en Ajax-onwaardig. Ik wil dit ook nooit meer zien. Je mag een keer verliezen en slecht spelen, maar een 'hmm-instelling' die ik vandaag zag, is echt verschrikkelijk. Dan kan geen enkele ploeg een goed niveau halen."

Bosz hoopt dat Ajax woensdag, wanneer de Amsterdammers het opnemen in de return tegen FK Rostov in de play-offs van de Champions League, revanche op zichzelf neemt.

"We hebben in het thuisduel met Rostov (1-1) vertrouwen getankt, maar daar heb ik tegen Willem II niets van teruggezien. Je zult het nu zelf moeten omdraaien en woensdag een goed resultaat halen."

Door Redactie: NU.nl Sport / ANP Foto:  ProShots

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.