Bergkamp over nieuwe rol: "Ik denk dat ik daarmee mezelf in m'n kracht zet"

Gepubliceerd op 7 september 2016 om 09:38

Dennis Bergkamp vindt het geen probleem dat hij niet meer op de bank zit bij wedstrijden van het eerste elftal van Ajax. De oud-international richt zich nu meer op de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

Naamloos-2833.png

"Mijn rol is enigszins veranderd met de komst van de nieuwe hoofdtrainer, die een assistent meenam (Hendrie Krüzen, red.)", vertelt Bergkamp op Ajax TV. "Dan kom je in een sfeer terecht van 'wat gaan we nu doen?'. Gaan we iedereen weer gebruiken zoals het was of gaan we kijken hoe we mensen meer in hun kracht gaan zetten?"

Uiteindelijk leidde dat tot een andere rol voor Bergkamp. "Ik denk dat Hennie Spijkerman een heel goede persoon is om bij het eerste op de bank te houden. Dat doe ik niet meer, de rest blijft hetzelfde. Juist dat stukje niet meer bij het team zijn op wedstrijddagen, houdt voor mij in dat ik meer tijd kan besteden aan de jeugdopleiding. Dat is de verandering in mijn rol. Ik denk dat ik daarmee ook mezelf meer in m'n kracht zet en de mensen bij het eerste ook."

Maar dat niet alleen. Ook Saïd Ouaali, de nieuwe hoofd jeugdopleiding, heeft op deze manier meer aan Bergkamp. "Misschien vindt hij het op dat gebied ook wel fijn dat ik hem ondersteun", besluit Bergkamp.

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: AjaxPrimeur

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.