Bosz ziet trend in het voetbal met lede ogen aan: "Ik vind het zo'n onzinverhaal"

Gepubliceerd op 9 september 2016 om 11:18

Ajax-trainer Peter Bosz blijft volharden in zijn eigen voetbalvisie. De oefenmeester van de Amsterdammers is er nog steeds van overtuigd dat clubs met aantrekkelijk voetbal ook goede resultaten kunnen behalen.

Naamloos-2962.png

Zo zag de trainer op het EK dat veel landen doormiddel van reactievoetbal goede resultaten behaalden, een gegeven dat Bosz met afschuw constateerde. Hij is echter van mening dat Nederlandse ploegen niet in deze trend mee moeten gaan. "Ik zal tegen de stroom in blijven zwemmen, want ik vind het zo'n onzinverhaal dat we elkaar allemaal maar achterna moeten lopen", vertelt Bosz in De Telegraaf.

"Als wij nu achter landen aanlopen die vanuit de omschakeling spelen, verliezen we het altijd. We hebben namelijk minder mensen in Nederland en hebben minder geld. We moeten gewoon durven", vervolgt de trainer, die zich wel lijkt te realiseren dat het eerste elftal van Ajax nog wel zijn voetbalvisie onder de knie moet krijgen. Zo ging het tegen FK Rostov in de voorronde van de Champions League faliekant mis.

De Amsterdammers verloren kansloos in Rusland met 4-1. "Ik vond het verschrikkelijk tegen Rostov en dat meen ik echt. Maar zou nu ineens alles anders zijn geweest als wij het niveau van de thuiswedstrijd hadden gehaald? Het ligt soms heel dicht bij elkaar. Ik geloof er gewoon in dat wij niet moeten doen wat andere landen nu opeens doen. Die trends vind ik onzin."

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.