Ajax verslaat Panathinaikos in duel vol kaarten

Gepubliceerd op 16 september 2016 om 08:43

Ajax is de groepsfase van de Europa League begonnen met een overwinning. De formatie van Peter Bosz was in Griekenland met 2-1 te sterk voor Panathinaikos, na een wedstrijd waarin drie rode kaarten werden getrokken.

s-13.jpgDe Amsterdammers beleefden een hopeloze start. Na vijf minuten bokste keeper Andre Onana de bal verkeerd weg, waarna de Zweed Marcus Berg kon binnentikken. En ook na de 1-0 bleef Ajax aanmodderen en hoefde het niet te mopperen dat Onana zijn doel verder schoonhield.

Zwak verdedigen

Ajax profiteerde even later door zwak verdedigen van Panathinaikos en kwam gelijk via Bertrand Traoré. De Burkinees schoot raak in de korte hoek.

Ook na de rust bleef het duel rommelig, maar Ajax had wel de overhand en pakte vanaf de penaltystip de zege (na een overtreding op Mitchell Dijks in de zestien).

Davy Klaassens inzet werd nog gekeerd door de doelman, maar Jaïro Riedewald lette bij de rebound goed op.

Rode kaart Ziyech

Smet op het duel voor Ajax was de rode kaart voor Hakim Ziyech. De Marokkaan maakte in de slotfase een onnodige overtreding op de enkels van Niklas Hult en kreeg zijn tweede gele kaart.

De kaart van Ziyech volgde tien minuten na de rode kaart van Ivan Ivanov, die ook twee keer geel kreeg van scheidsrechter Andre Marriner. In de blessuretijd kwam Panathinaikos zelfs met negen man te staan nadat Wakaso Mubarak ook zijn tweede gele kaart had gekregen.

Door de Redactie NOS: Foto: ANP Pro Shots