Juichend de Arena uit, dat wil Willem II nog wel een keer

Gepubliceerd op 21 september 2016 om 09:38

Een maand geleden zorgde Willem II voor een grote verrassing door in de Amsterdam Arena met 2-1 te winnen van Ajax.

Naamloos-3322.pngVandaag staan beide teams opnieuw tegenover elkaar in Amsterdam. Nu in de eerste ronde van de KNVB-beker.

Houden ze in Tilburg rekening met een nieuwe stunt of zijn ze al tevreden als ze Ajax goed tegenstand kunnen bieden? "Het is de beker, dus je moet sowieso voor de winst gaan. Hoe we gaan winnen, daar zijn we druk mee bezig", zegt aanvaller Erik Falkenburg.

Falkenburg maakte vorige maand de gelijkmaker tegen Ajax, dat al in de eerste minuut had gescoord. Fran Sol bezorgde Willem II in de 31ste minuut de winst.

"Je weet nu dat je daar kan winnen. Dat is heel belangrijk", vindt trainer Erwin van de Looi. "We moeten top zijn. En er is kritiek op Ajax, maar ze worden wel stabieler. Ze hebben nu al drie keer achter elkaar gewonnen."

Na de overwinning op Ajax in de competitie werd de selectie in Tilburg opgewacht door jubelende fans. Falkenburg: "Prachtig. Het was een historische zege. Er waren hier allemaal supporters."

Een van die supporters raakt er niet over uitgepraat: "Na 23 seconden stonden we met 1-0 achter, maar het werd de dag van mijn leven. Na 41 jaar eindelijk een keer gewonnen in Amsterdam."

"Dat laat Ajax geen tweede keer gebeuren, hoor", zegt een andere supporter. Vanavond iets na 22.30 uur weten we meer. 

Door de Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.