Ajax krijgt plek in commissie voor nieuwe RvC-voorzitter KNVB

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 11:53

De KNVB gaat na het aftreden van vier van de vijf commissarissen met spoed op zoek naar nieuwe leden voor de RvC. Er is een selectiecommissie samengesteld, zo meldt de voetbalbond donderdag.

Naamloos-3705-101.png

Daarin zitten afgevaardigden van Ajax (Jeroen Slop), sc Heerenveen, FC Volendam en Almere City. De commissie heeft de taak om de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen aan te wijzen. De Algemene Vergadering Betaald Voetbal heeft ook een functieprofiel opgesteld met eisen waaraan de nieuwe voorzitter moet voldoen.

Zo moet de nieuwe preses onder meer ruime ervaring hebben als toezichthouder en voorzitter, ervaring en gevoel hebben met de media, 'enig' financieel inzicht hebben en kennis en gevoel hebben voor de dynamiek van de KNVB en het betaalde voetbal. De voorzitter zal 20.000 euro bruto per jaar krijgen, plus een reiskostenvergoeding.

Over de rol van de andere clubs schrijft de KNVB: 'Alle clubs uit de Eredivisie (ECV) en de Eerste divisie (CED) doen één bindende voordracht voor een lid van de nieuwe RVC. Op de AVBV (Algemene Vergadering Betaald Voetbal, red.) van 29 november kan vervolgens een nieuwe RVC worden benoemd bestaande uit drie leden. Dit zijn één voorzitter en twee leden.'

Opvolging Bert van Oostveen
De nieuwe directeur betaald voetbal, opvolger van Bert van Oostveen, volgt pas na de benoeming van de RvC. Tot die tijd is commercieel directeur Jean Paul Decossaux de man die de taken van Van Oostveen overneemt.

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.