Ajax-beul bedreigd: 'Kijk goed achterom, want binnenkort steekt er iets in je rug'

Gepubliceerd op 15 oktober 2016 om 11:32

Het leven van Bryan Smeets is binnen no-time voorgoed veranderd. Hij gaat tegenwoordig door het leven als Ajax-beul, nadat de speler van De Graafschap op de slotdag de 1-1 had gemaakt tegen de Amsterdammers, die zodoende de titel verspeelden.

Naamloos-3705-146.png

Smeets is al lang Ajax-fan, maar hielp zijn favoriete club niet. "Ik besefte direct dat die treffer Ajax weleens diep in de problemen kon brengen", aldus de speler in de Volkskrant. Wat volgde: een stroom van berichten, waarvan een groot deel ook negatief was, tot dreigende berichtjes aan toe. Voorbeelden: 'Als ik je tegenkom, maak ik je af', 'Ik weet waar je woont' en 'Kijk maar goed achterom, want binnenkort steekt er iets in je rug'.

Na de wedstrijd kreeg Smeets advies van beveiligers van de club. "Ze zeiden: Bryan, het is verstandiger als je nu het stadion verlaat en vanavond niet thuis slaapt." Smeets kon niet genieten van zijn goal en baalt ervan dat het zo moest gaan. Is er een oplossing voor alle sociale media? "Gewoon een beetje normaal doen zal veel helpen. Maar wat is nog normaal tegenwoordig als zelfs onze minister-president al 'pleur op' roept?"

Smeets gaat tot slot in op de woorden van Sjaak Swart, bij AjaxPrimeur. Hij hoopte dat De Graafschap zou degraderen. "Sommigen moesten keihard lachen, anderen werden boos. Wat ik vond? Vergeet niet: het is wel een grote meneer hè, die zoiets zegt. Ik denk dat hij het effect van zijn woorden onderschat. (...) Maar als je goed luistert, zegt hij ook dat het een schande is dat Ajax het zelf niet heeft afgemaakt", besluit de speler in kwestie.

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.