Peperdure Ajax-bank: 'Als hij dit overleeft is-ie misschien wel 15 miljoen waard'

Gepubliceerd op 15 oktober 2016 om 11:50

Kenny Tete, Anwar El Ghazi en Jaïro Riedewald vertegenwoordigen volgens de Volkskrant een waarde van 70 miljoen euro voor Ajax. Maar het drietal houdt nu vooral de reservebank warm. De Amsterdammers hebben een brede selectie, maar moeten uitkijken, stellen kenners.

Naamloos-3705-150.png

Aad de Mos, voormalig Ajax-bestuurder Arie van Os en Martin Jol komen aan het woord. De Mos trapt af over het bedrag van 70 miljoen, de vermeende waarde van het hiervoor genoemde drietal. "Het zal minder worden als ze het hele seizoen op de bank blijven zitten", beseft de oud-trainer. Van Os vult aan, want hij denkt dat spelers ook minder waard kunnen worden als ze slecht spelen.

"Je kunt ook denken: Bazoer was vorig seizoen 10 miljoen waard, nu 5 miljoen en als hij dit klappie overleeft misschien wel 15", aldus Van Os. Jol denkt er het zijne van: "Als hij goed is, moet hij spelen. Alleen als ze spelen, ontwikkelen ze zich en behouden ze hun transferwaarde." Ajax wilde Bazoer zelf verkopen. Het heeft de jongelingen Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri al vastliggen.

Bazoer wilde blijven en is nu geen basisspeler meer. De Mos verwacht nog veel van hem. "Hij is gewoon een kanjer. Straks heb je blessures of schorsingen. Dan ben je blij dat al die gasten er nog zijn", aldus De Mos, die ook de andere kant van het verhaal kent. Een brede bank kan ook een zwakte worden als spelers heel lang niet spelen. "Een gezwel zelfs. Dat is het grote risico."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.