Zivkovic verwijst subtiel naar Ajax: "Eindelijk word ik goed benut"

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 10:06

Richairo Zivkovic lijkt zijn draai bij FC Utrecht te hebben gevonden en dankt daar trainer Erik Ten Hag voor. De Ajax-huurling, die zaterdag scoorde tegen Go Ahead Eagles, verwijst in zijn reactie aan FOX Sports subtiel naar zijn Amsterdamse werkgever.

Naamloos-3705-210.png

Op de opmerking van Hans Kraay jr. 'hè, hè, eindelijk op je plek', antwoordde Zivkovic: "Ik was al op mijn plek. Maar eindelijk word ik goed benut." Zivkovic ontpopt zich bij FC Utrecht tot een spits die uitstekend gebruik maakt van de ruimtes in de omschakeling, situaties waarin hij bij Ajax nooit komt.

"We wisselen af. De ene keer geven we hoge druk en zijn we dichter bij de goal. De andere keer staan we laag en veroveren we de bal daar, en dan heb je gigantische ruimtes. Dan is het een middagje of avondje voor mij", zegt Zivkovic, die blij is met de smanewerking met Ten Hag. "Tegen Ajax werd ik na 55 minuten gewisseld, maar dat is geen probleem. Ik heb het meteen met hem besproken. Hij vond dat ik er met mijn hoofd niet bij was na die gemiste kansen, maar nam me meteen in bescherming en zei: de volgende wedstijd voetbal je weer."

"Hij geeft me de vrijheid", vervolgt Zivkovic over zijn coach. "Hij hamert op mijn sterke punten. Natuurlijk moet je ook je zwakke punten verbeteren, maar het is ook wel eens lekker om in je comfortzone te spelen en dat de coach zijn tactiek daarop instelt."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.